Изготвят проучване за пречиствателно съоръжение на водата в Меричлери

Експертен съмет бе свикан днес в Община Димитровград

Прединвестиционно проучване за изграждането на пречиствателно съоръжение за питейната вода в Меричлери ще бъде изготвено до 2-3 месеца.

Целта е да се направи сравнение между ползата  такова съоръжение, за което настояват Меричлерци и направата на водопровод, по какъвто проект вече работи Община Димитровград.

Това е една от постигнатите договорки на срещата, проведена днес в Община Димитровград по темата за питейната вода на Меричлери.

По думите на димитровградския кмет Иво Димов, за изготвянето на такова предложение ще са нужни около 20 000 лв.

Градоначалникът настоява за такъв вариант, за да бъде зачетено искането на жителите на Меричлери, които искат пречистващо водата им съоръжение и не желаят нов водопровод до населеното място. Това те заявиха категорично на среща в малкия град преди десетина дни.

Проектът с водопрода до Меричлери се очаква да стартира до дни, тъй като вече има избрана фирма-изпълнител. Докато се изготвя въпросното предпроектно предложение работата по водопровода няма да спира, каза още Иво Димов.

Експерти от две министерства - Регионалното и това на околната среда и водите взеха участие в експертия съвет, както и представители на Басейнова дирекция, специалисти от общината, представители на инициативни комитети от Меричлери. Той бе свикан по инициатива на кмета Иво Димов, за да се търси най-доброто решение на  проблема с питейната вода в Меричлери.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В препълнената зала на втория етаж в Общината дойдоха представители на две министерства, жители на Меричлери, специалисти от администрацията и граждани

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини