С тридневна програма Меричлери отбелязва 40 години от обявяването си за град

С тридневни тържества Меричлери ще отбележи 40 години от обявяването си за град и 115 години Независима България, информират от местната администрация.

Програмата започва от 21 септември (четвъртък) с представянето на книгата "МАРБАС" на акад.Васил Сгурев и инж.Пенко Ганев.

На 22-ри програмата предвижда от 17.00ч. полагане на венци и цветя пред паметната плоча пред кметството. Половин час по-късно на площада ще започне музикално-поетичната програма с участието на самодейци от НЧ "Просвета 1896", талантливи меричлерци, група за народни хора "Пъстра китка" при ОУ "Димитър Матевски" и представителен танцов ансамбъл "Хасково". В 19.00 часа талантливия Георги Костадинов, станал известен с участието си в "Гласът на България", ще пее специално за жителите и гостите на гр.Меричлери. Празнична заря ще бъде кулминацията на вечерта.

В съботния ден програмата продължава с празник за най-малките от 10.00ч., когато е предвидено Забавно детско утро с участието на "Щуротиите на Пипи". От 18.00ч. в съботната вечер за настроението на всички присъстващи ще се погрижи Фолклорна програма с участието на групата за народни хора "Тракийски ритми" и вокална група при НЧ "Хр.Ботев 1902" Димитровград и празничен хоровод на оркестър "Славяни" гр.Стара Загора.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини