Канят димитровградчани на обсъждане за нов социален проект

Публично обсъждане на проект за изграждане на Център за настаняване от семеен тип за деца в риск на територията на община Димитровград организира на 29 април от 17.30 ч. в зала „Гросето" градоначалникът Иво Димов.

Проектът е на стойност 820 810 лв., като техническият е 591 625 лв., а оборудването и обзавеждането- 60 709 лв. Предвиденият от общината начин на финансиране е дългосрочен и нвестиционен кредит от Фонд „ФЛАГ" в размер до 600 000 лв. и дофинансиране със собствени приходи.

Начинът на обезпечяване е учредяване на залог върху собствените приходи на общината и върху постъпленията й по извънбюджетната сметка, на която постъпват средствата за проекта по сключения договор за безвъзмездна помощ с ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г.

Срокът за погасяване е август 2014 г., с възможност това да става и предсрочно- изцяло или на части без такса. Източниците за погасяване на главницата са чрез плащанията от  управляващия орган съгласно сключения договор по програмата.

Проектът е разработен от община Димитровград, а материалите са на разположение всеки работен ден от 08.30 до 17.00 часа в сградата на Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини