Свиленград и Любимец „лъскат“ администрациите си в общ проект

Свиленград и Любимец ще си взаимодействат за подобряване на административното обслужване и капацитете в общ проект. Той е с финансиране европейската оперативна програма “Административен капацитет” със близо 200 000 лв.

Проектът ще се изпълнява в рамките на година и половина, водеща организация в изпълнението му е Свиленград, а партньор е Любимец.

Общата цел на разработката е подобряване на организацията и работните процеси, оптимизиране на структурата на общинската администрация, повишаване на ефективността от нейната работа и укрепване на административния капацитет на Община Свиленград и Община Любимец.

След  анализ това ще бъде постигнато чрез набелязването на проблемни области. Ще бъдат сформирани 8 работни групи (по 4 във всяка община) и ще се проведат работни срещи за обсъждане на индивидуални работни планове, длъжностни характеристики, роли в организационната структура, разработка на ръководства и наръчници, и системи за подобряване на работните процеси, и координацията в общинската администрация.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини