Мултимедия получи ОДЗ Райна Княгиня заради еко проект

В ОДЗ "Райна Княгиня" твориха в рамките на еко проект

Мултимедия получи вчера димитровградското ОДЗ "Райна Княгиня" в рамките проект, който градината реализира от почти месец.

Дейностите по него стартираха в деня на Земята- 22 април, а надслова е "Обичам природата и аз участвам" по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Деца от подготвителните групи се включиха в разработката с рисунки на творби на еко тематика и хепанинг в присъствието на родители.

"Целта е да се възпитава положително отношение у децата към природата, разказа преподавателят Катя Грозева, която е част от екипа по проекта.

Учителите ползват идеята от Германия, където изследване сочи, че малчуганите, посещаващи горска детска градина имат преимущество над тези в обикновена градина.

Община Димитровград е единствена в Хасковска област, където две от градините реализират такива проекти, подчерта шефът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова.

В рамките на инициативата през юли ще бъде организирано спортно надиграване в местността "Извора на нимфите" край Каснаково. Предвидени са и информационни срещи с родители, както и презентация и изложба от рисунки в края на месец юли.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Директорът на ОДЗ-то Надежда Андреевска с мултимедията, осигурена по проекта

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини