Химията изпрати 47 зрелостници днес

Химическата гимназия изпрати днес абитуриентите

Випуск 2013 изпратиха днес учителите и учениците от Професионална гимназия по химични и хранителни технологии “Проф. д-р Асен Златаров”.

Тази година в гимназията завършват 47 ученици от три специалности: Автоматизация на непрекъснати производства”, “Технологичен и микробиологичен контрол в хранително-вкусови производства” и “Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти”.

Учениците от първата специалност вече защитиха допълнителната си професия – “Оператор на компютър”, докато на останалите две предстои в началото на юни да защитят своите – “Хлебар-сладкар” и “Козметик”.  И тази година бе спазена традицията да има номинации за най-добрите и най- палавите.

Редом с “Пчеличката Мая” и “Дялан камък” заслужилите получиха призовете “Маратонец 2013”, “Ръцете ми пречат” и мн. .др. Г-жа Гочева, директор на гимназията, поздрави абитуриентите, като им пожела успешен старт в живота и да не забравят, че са възпитаници на първото химическо училище в страната. 

Своите призове получиха и избраните за професионални айдъли на проведеното електронно портфолио „Аз представям своята професия” - Йоана Димитрова, Христина Тонева и Петьо Грозев. Всички присъстващи се радваха на изпълненията на танцова формация “Джани”, които бяха поздрав за абитуриентите.

Както всяка година, единадесетокласниците поздравиха завършващите, а те от своя страна благодариха на учителите си и ръководството на училището за грижите и самоотвержеността през четиригодишния им курс на обучение.

Балони, символ на свободния дух и стремеж към необятното, непознатото, полетяха в небето, пуснати от абитуриентите. След предаването на знаменния блок, дванадесетокласниците се сбогуваха с училищното знаме, с учители и съученици.  Много сълзи се проляха и от учениците, и от учителите. Накрая кръшните хора, които се извиха, разведриха настроението.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини