Пощуряли зрелостници тръгнаха по димитровградските улици, полицията- нащрек!

Пощуряли зрелостници тръгнаха по улиците на Димитровград

По време на абитуриентски балове е налице сериозна опасност от тежки пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти. За това напомниха днес от Областната дирекция на полицията в Хасково.

Според тях, младите хора често пренебрегват рисковите фактори, като в еуфория шофират с несъобразена скорост, отнемат предимство, минават на червено на светофара.

Не са редки и случаите на надвиснали от прозорците и люковете на колите зрелостници, които могат да пострадат.

Униформените напомнят и за това, че не трябва да се шофира след употреба на алкохол, а също и да се избягва агресията зад волана.

За да не се стига до катастрофи, отговорността е на родителите, самите абитуриенти, техните приятели и близки, които пряко или косвено са ангажирани в тържествата, напомниха от полицията.

От там съветват още за повече внимание в абитуриенската нощ, да се избягва карането след употреба на алкохол и да се спазват стриктно правилата за движение по пътищата.

Родителите да не предоставят личния си автомобил на своите пораснали деца - абитуриенти. Дори да са правоспособни, те са в особено емоционално състояние и могат да допуснат грешки. Предвидете, че те могат да  вземат автомобила и без ваше знание и съгласие, препоръчват още от полицеската служба.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини