Кметът Иво Димов във Форли по международен проект

Кметът Иво Димов заминава за Форли, Италия днес

За община Форли, Италия заминава днес кметът на Общината Иво Димов. От  12 до 15 юни там ще се проведе финалната, шеста по ред  транснационална среща по проекта „АТРИУМ”, в който община Димитровград е един от 18-те партньора.

Официалното  присъединяване  на  Димитровград към Международната асоциация АТРИУМ ще се състои на 15 юни, когато кметът Иво Димов ще подпише учредителните документи.

Домакин на учредителното събрание ще бъде кметът на община Форли, проф. Роберто Балзани, поясниха днес от Общината. Там ще бъдат и останалите партьори по проекта.

След подписването на споразумението ще се състои и първата среща на Асоциацията, на която ще бъде избран Председател и Управителен съвет. 

Ще бъдат представени транснационалната брошура за културния марщрут, Дигиталния каталог на проекта, разработен от гръцкия партньор в разработката, както и финалната версия на „Ръководството за мъдро управление, съхранение, повторна употреба и икономическа валоризация на Архитектурата на тоталитарните режими на XX век”, разработено от Университета по архитектура в Любляна.

Екипът на проекта ще вземе участие в работните срещи и заключителните дейности по проекта и ще присъства на събитията, обвързващи различни естетически и творчески концепции в идеята АТРИУМ. Програмата включва научни конференции, изложби, концерти и други събития, обединени под логото на АТРИУМ и на идеята за европейски културен маршрут на архитектурата на тоталитарните режими на XX век.

Този пилотен експеримент ще бъде последван от още два такива, в България и Унгария, като организатор на единия ще е именно Димитровград.

Димитровград е един от 18-те града, който участва в проект АТРИУМ, насочен към развитие на тоталитарните режими като атракция
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини