Водната кула приютява туристически информационен център?

Експертът Жени Александрова разказа за резултатите от посещението на димитровградската делегация във Форли, Италия

Под Водната кула да се обособи в туристически информационен център на мястото на бензиностанция "Петрол".Такава идея има Община Димитровград, като намерението е тя да бъде реализирана след завършването на ремонтните дейности по новото кръгово кръстовище.

Инфо центърът ще бъде оформен в рамките на проекта за тоталитарните режими АТРИУМ, в който града ни участва, заедно с още 11 държави от Европа. Това коментира пред журналисти днес експертът в Общината Жени Александрова.

В началото на септември от администрацията планират и тридневна кампания, която ще разясни на гражданите същността на АТРИУМ и бъдещия културен маршрут, в който Димитровград предстои да бъде включен.

Припомняме, че димитровградска делегация, начело с кмета Иво Димов посети град Форли в Италия от 12 до 15 юни. Там се проведе шестата заключителна среща в рамките на проекта АТРИУМ.

Участниците са се включили и в три конференции, разглеждащи историята, архитектурата и туризма на бившите тоталитарни държави в Европа.

По време на визитата кметът Иво Димов е участвал в подписването на документацията за учредяване на Асоциация АТРИУМ. Тя ще се грижи да поддържа бъдещия културен маршрут в държавите при одобрението му от Съвета на Европа.

Градоначалникът е бил избран и за член на Управителния съвет на международната асоциация. В нея влизат 9 общини с тоталитарно минало от Босна и Херцеговина, Хърватска, Румъния, Италия, България.Следващата среща на членовете на новоучредената структура ще бъде през септември в Хърватска, добави Александрова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Водната кула в Димитровград може да стане информационен център
Момент от посещението във Форли, Италия, снимки- Община Димитровград

Подписването на документацията за учредяване на Асоциация АТРИУМ
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини