Григор Димитров прегази Хуан Монако в Бостад

Трети мач, трети успех за първата ни ракета при мъжете Григор Димитров – този път най-убедителният на турнира в Бостад и то срещу най-сериозния противник дотук – аржентинецът Хуан Монако, номер 20 в света. Победата дойде в два сета - 6:3, 6:2, а тя беше първа срещу този съперник от вече четири изиграни мача.

Григор влезе по-добре в мача, като спечели комфортно първия си сервис гейм и направи пробив в първия сервис гейм на Монако от втори опит след страхотно тичане и контра къса топка по диагонала от бекхенд. В гейма за затвърждаване на пробива Григор спаси три точки за пробив, включително 15:40 и с ас успя да изгради преднина от 3:0 гейма в първия сет.

Въпреки аванса за Димитров, мачът беше доста оспорван и доказателство за това беше четвъртия гейм, в който българинът от 0:40 на сервис на Монако стигна до изравняване, но нищо повече. За съжаление още в следващия гейм аржентинецът върна пробива, след като пак стигна до 15:40, с малко щастлив удар на основната линия, който българинът помисли за аут и в крайна сметка проби след опит за атака на Григор по правата от форхенд.

След като Монако успя да изравни геймовете, Димитров отново натисна педала на газта, спечели седмия гейм на нула и направи пробив за 5:3. В решителната точка и аржентинецът помогна с двойна грешка, но за да се стигне до нея Григор изигра три добри точки, в които развърза форхенда и накара Монако да бърка. Последва и нов уверен сервис гейм за българина, спечелен на 15 след хубав сервис и рутинен форхенд – 6:3.

Вторият сет започна точно както първият – Григор направи пробив още в самото начало, като се възползва от втория си шанс, когато Монако не издържа и прати див форхенд по правата в аут. Преди това нашето момче стигна до брейкбола след перфектна къса топка от бекхенд. За съжаление обаче Монако веднага направи рибрейк, след като Григор загуби едно надлъгване със скъсени удари на мрежата в първата точка и това явно му повлия. За щастие обаче пробивите продължиха и Григор отново взе подаването на противника си след светкавичен спринт и точен удар от форхенд по правата – 2:1. След това Димитров затвърди пробива с гейм на 15.

Украшението на сета обаче стана петия гейм, в който Григор за четвърти пореден път в мача и за трети път във втората част проби сервиса на Монако. Това стана след поредната изящна къса топка, довела до шанс за пробив и след нова порция здраво тичане, позволила на Димитров да покаже отново магия със сечен удар от бекхенд, който размина излезлия на мрежата аржентинец.

Това изпълнение вече се оказа твърде много за Монако и до края на мача остана само да се узакони официалното предимство на Григор – втори сет, спечелен с 6:2 при третия мачбол.

В събота, 13 юли, Григор ще играе на полуфинал в турнира с победителя от мача Фернандо Вердаско – Николас Алмагро. И през миналата година нашето момче също стигна до тази фаза на турнира, но загуби с 3:6, 5:7 от номер 5 света по онова време Давид Ферер, който спечели след това титлата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини