Избраха изпълнител на ремонта на десен бряг за над 13 милиона лева

На 15.07.2013 г. в Община Димитровград бе избран изпълнител на проекта „Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа на град Димитровград - десен бряг”. 

Изпълнителят - Обединение „АКВА МАРИЦА“, бе избран след проведена открита процедура по Закона за обществените поръчки, обявена в АОП. Документация за участие бе закупена от шест фирми. Подадена бе само една оферта – от Обединение „АКВА МАРИЦА“.

Изпълнителят ще извърши строително-монтажни работи за изграждане на водоснабдителна и канализационна мрежа съгласно изготвения работен проект, единични и комплексни изпитания, замервания и предаване на обекта.

Срокът за изпълнение на дейностите по договора възлиза на 8 месеца от датата на съставяне и подписване на протокол за откриване на строителна площадка и приключва с предаване на обекта със Сертификат за  окончателно завършване.

Цената за изпълнение на договора е в размер на 12 267 853,98 лв. с ДДС, разпределени както следва:

- за строителство на канализация в размер на: 11 069 345,32 лв. с ДДС, и

- за строителство на водопровод в размер на: 1 198 508,66 лв. с ДДС.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г. Общата му стойност е 13 274 503 лв., от които 10 133 225,32 лв. са безвъзмездна помощ от Общността, 2 533 306,33 лв. са национално съфинансиране, а 607 972,28 лв. – от бюджета на Община Димитровград

Разработката касае реконструкция и изграждане на канализационна мрежа на десния бряг на река Марица, а дължината на ремотнираните канали е 4 219 линейни метра.

Целта на проекта е реконструкция и доизграждането на канализационната мрежа, за да се гарантира съвместимостта й с новоизградената пречиствателна станция за отпадни води, обясниха от администрацията на Димов.

По този начин ще се съберат всички отпадни води от града, а на пречиствателната станция ще се осигури оптимално натоварване, което ще елиминира замърсяването на водите на р.Марица.

Реконструкцията на канализацията ще обхване бул.Хр.Ботев, ул.Оборище, ул.Първи май, преминава се под ж.п.линията, ул.Хан Аспарух, ул.Васил Петлешков, бул.Д.Благоев, ул.Гоце Делчев, ул.Ангел Кънчев, ул.Георги Иванов, ул.Цар Симеон, ул.Стефан Стамболов, ул.Захари Зограф, ул.Пети ноември.

В проекта е предвидено и изместване и подмяна на съществуващата водопроводна инфраструктура, която по време на строителството ще бъде засегната.

Ще бъдат подменени 1 917 линейни метра, а ремонтът ще обхване бул.Хр.Ботев, ул.Оборище, ул.Първи май, ул.Хан Аспарух, ул.Васил Петлешков, ул.Гоце Делчев, ул.Ангел Кънчев, ул.Цар Симеон и ул.Пети ноември.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини