Предимно роми кандидатстват за приемни семейства в димитровградско

Представители на етнически малцинства са основните кандидати за приемни родители, стана ясно от срещата

Приемни семейства и кандидати да станат такива бяха основните участници в срещата, която се проведе днес в Димитровград по проект "Приемна грижа".

На нея представители на Националната асоциация за приемна грижа похвалиха община Димитровград, че е дава добър старт на разработката, която цели да намери дом на деца от институции.

В Димитровградско вече има 32 приемни семейства, други 15 са в процес на одобрение, поясниха специалистите по проекта. Освен от града, те са от Меричлери, Черногорово, Радиево и др. Самата грижа се разделя на професионална и доброволна.

Кандидатите за родители в огромната си част бяха представители на ромския етнос. Такива са повечето малчугани, изведени от институции, за които се търси дом.

Светлозар Георгиев от Асоциацията по приемна грижа разказа, че е важно децата от малцинствата да растат в среда, близка до своята. Това е едно от важните условия, с което специалистите съобразяват, когато подбират приемни семейства.

Поводът за срещата в Димитровград бе да се даде повече информация за това какво представлява приемната грижа и  как се развива като услуга тя тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Кандидатите за приемни родители и одобрени вече приемни семейства
Светлозар Георгиев от Асоциацията за приемна грижа
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини