Депутати от ДПС излязоха при контрапротестиращите

Депутатът от ДПС Ахмед Башев излезе при контрапротестиращите, които са около сградата на парламента, предаде БГНЕС.

Башев благодари за подкрепата. Има плакат, с който община Гърмен подкрепя Орешарски. Башев беше дълги години кмет на тази община. Той обясни пред хората за актуализацията на бюджета и плюсовете от нея. Малко след него излязоха и други депутати от ДПС при контрапротестиращите, които стигнаха до сградата на парламента и подкрепят правителството. Контрапротестиращите се намират от северната страна на Народното събрание, откъм храм-паметника "Св. Александър Невски".

Преди това мирното шествие достигна до Военния клуб и там имаше обособена буферна зона от ул. "Раковски" до централния вход на НС, където се виждаха протестиращите против кабинета. В един момент по време на шествието преди то да премине към северната страна на парламента, се появиха 6-7 души, които скандираха "Мафия". Хората от шествието не им отвърнаха по никакъв начин. Полицаите отстраниха викащите "Мафия" и така не се стигна до сблъсъци. Контрапротестиращите скандират "Подкрепа", "Единство". Междувременно протестиращи и контрапротестиращи са разделени от полицейски кордон, за да не се стига до сблъсъци.

Около 10 ч. контрапротестиращите тръгнаха към сградата на Народното събрание с мощни викове: "Подкрепа". Най-отпред на шествието се развява българското знаме и има надпис: "За Орешарски!", "За стабилност!", "За бъдещето!", "Планът Орешарски – план за бъдещето на България". Преди началото на шествието се чуха призиви да не се поддават на провокации и че отиват пред парламента да подкрепят кабинета. Има много български знамена и знаме на ЕС.

По-рано днес недоволни граждани от наложеното вето на президента Плевнелиев върху актуализацията на Бюджет 2013 се събраха пред сградата на президентството и освиркаха институцията. Много автобуси с контрапротестиращи от различни градове на България пристигнаха и паркираха на бул. "Тодор Александров". Оттам множеството се отправи към президентството.

Хората носят плакати: "Симпатични ли сме ви, господин, президент", "За Орешарски", "В подкрепа на Орешарски". Те казват, че са пристигнали пред президентството, за да подкрепят правителството и че то трябва да бъде оставено да работи. Недоволните граждани от президента надуваха свирки и освиркваха институцията. Също имаше и много снимки с шаржове на президента.

Виждаха се и плакати с надписи: "Президентът води България към социална катастрофа", "Господин, президент защо разделяте българите", "Господин, президент, защо ни мразите". Протестиращи издигнаха и плакат, на който е изобразена картата на България, на нея са изписани имената на Борисов, Дянков и Плевнелиев. На картата има два кръста и отдолу пише: Загробихте държавата. На друг плакат пишеше: "Плевнелиев - президент на Боко и олигарсите". Хората искат оставка на президента.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини