Найденов притеснен. Фандъкова издаде заповед до СДВР

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед до директора на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) във връзка с протестите, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Кметът Фандъкова нареди на директора на СДВР да предприеме всички необходими действия в кръга на неговата компетентност, с оглед недопускане на нарушения на обществения ред и извършването на престъпления на територията на Столичната община при провеждането на мероприята свързани със струпването на значителни групи от хора за периода от 16 август.

Кметът разпореди да се предприемат всички мерки за недопускане на сблъсък на противостоящи групи от хора на територията на Столичната община.

Имам притеснение, че днес може да има ексцесии, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред ТВ7, предаде Стандарт Нюз.

"Надявам се да не се стигне до сблъсъци", коментира той. По думите му една от целите на подобен сценарий е да се стигне до повишаване на напрежението и да се търси международната реакция.

"Ясно е, че днешните протести не са автентични, а зад тях може да се види политически интереси, омраза и агресия", заяви министърът.

"Забелязват се хора, които са били част от структурата на ГЕРБ, няма как човек да мисли, че всичко е случайно", подчерта той.

"Кабинетът няма да се поддаде на натиск и да си подаде оставката. Заради това остава само възможността за създаване на сблъсъци", посочи Найденов и добави, че от БСП не са създавали никакви организации за протести.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини