Липсата на воля за изход от кризата води до фалшиво противопоставяне на българите

Прегласуваната днес актуализация на бюджета представлява кърпеж на бюджета на Симеон Дянков, но и категорично продължение на неговата политика. На практика промяна няма, нито има намек за намерение за реформи от страна на кабинета Орешарски. Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод решението от извънредното заседание на Народното събраниеднес.

„Политическа пошлост съпътстваше тази процедура, в която се разменяха долнопробни лични нападки, а от трибураната на Народното събрание лъхаше на некомпетентост и зле прикрита предизборна кампания“, допълни Капон. По думите й пред очите на българските граждани се очерта ясно безпринципната Тройна коалиция, но и безпринципната опозиция в лицето на ГЕРБ, които се опитваха да критикуват философията на собствения си бюжет. 

„На площада автобусите на БСП, ГЕРБ и ДПС иззеха територията на свободния граждански протест и на исканията, които бяха насочени към промяна на олигархичния модел на управление в България. Общият стил на поведение още веднъж доказва от коя страна на барикадата се намират тези политически сили. Със сигурност това не е страната на национания ни интерес, защото не можеш да фалшифицираш гражданска съвест, независимо от ресурсите, които си отделил за това“, категорична е Мария Капон. 

Липсата на безпристрастна и силна политическа воля за изход от кризата и реформа на системата, води до фалшиво противопоставяне на големи групи българи. Те са подведени от нищетата и безизходицата и днешната власт и опозиция им помагат по-лесно да виждат проблема в човека до себе си, отколкото задкулисието и върховете на българската политика. Нито с ветото на президента, нито с прегласуването на актуализацията, се промени статуквото в страната. Проведе се телевизионно преиграване на изборите, които приключиха през месец май – за съжаление при същите „правила на играта“, които важаха и тогава, допъли още лидерът на Единна народна партия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини