26 с белезници след хайка в Слънчев бряг. Преглед на печата

„Монитор": 26 с белезници след хайка в Слънчев бряг

Полицейска хайка в Слънчев бряг и Несебър подгони крадци, джебчии и дилъри на дрога. Антимафоти щракнаха белезници на 26 бандити, след като ги дебнаха в продължение на цели три дни от всички краища на курорта. Основната група от прибраните в ареста са изпечени майстори по грабежи и кражби, които тарашат наред хотели и квартири. След тях по численост се нареждат дилърите на дрога. По време на тридневната акция край морето антимафиотите са разкрили 14 престъпления и са образували десет бързи досъдебни производства. Девет туристи отнесоха солидни глоби, след като са били спипани, че нямат документи за самоличност. "В операцията са проверени общо 466 лица и 188 моторни превозни средства, съставени са 18 акта по Закона за движение по пътищата", казаха от полицията.


„24 Часа": Ден 73 на протести: Идваме, много сме, силни сме

22:06 - Около 150 души е имало пред сградата на Министерски съвет към 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Няма данни за инциденти или нарушения на обществения ред. Служителите на полицията са охранявали протестните действия.
21:23 - Броят на протестиращите пред Народното събрание намалява. По-рано днес имаше опит протеста да мине през полицейския кордон в посока храм паметника „Александър Невски", но той беше неуспешен.
Един от участниците твърди, че е попитал полицията - защо не допускат гражданите да преминат и е получил отговор, че на полицията е било забранено да ги пуска. Гражданите се нервираха, че не бяха допуснати да преминат през кордона, защото по думите им живеят в свободна държава, а не в полицейска. Към този час броят пред парламента им е около стотина души.

Труд": Волен Сидеров: "Атака" има историческа заслуга за това ГЕРБ да не се върне на власт

Това каза на пресконференция в Бургас лидерът на политическата сила Волен Сидеров.
Без да дава повече подробности за заслугите си в тази връзка, националистът обърна внимание на протестите срещу кабинета „Орешарски, коментирайки, че това са платени агитки. За участие в тях са плащани по 40-50 лева на човек. Демонстрациите били подбуждани от кръгове на милиардера Джордж Сорос и от ГЕРБ.

„Стандарт": Чакаме 700 млн. евро за наука

Между 600 и 700 млн. евро може да получи България по новата Оперативна програма "Наука и образование", заяви просветният министър Анелия Клисарова пред БНР. Първоначалните очаквания бяха за 1,5 млрд. лева, след това се появи информация, че парите са занижени 4 пъти. "Ако тези пари се дадат само за наука и висше образование, това ни удовлетворява. Ако обаче са въобще за наука и образование, те ще потънат в средните училища", каза шефът на Съвета на ректорите Ваньо Митев. Проф. Клисарова заяви също, че сме много закъснели за това въобще да има такава оперативна програма.
"В петък се срещнах с представителя на Европейската комисия, който отговаря за България по наука и образование - Реналдо Мендметс. Трябваше да го убеждавам колко е важна тази програма за България", отбеляза още министърът и обеща, че ще се бори за повече средства. Клисарова ще иска процентът от брутния вътрешен продукт за наука и образование да стигне от 3,5 поне до 4,5%. От днес ще бъде назначен зам.-министър, който ще отговаря за европрограмите.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини