Пускат първия влак стрела в България

До две седмици в страната ни за пръв път ще се появи влак стрела, който ще се движи със скорост 160 километра в час. Тези влакове и самолетите използват еднакви честоти. Летящите по железопътната линия влакове ще могат буквално да свалят изтребители от небето.

Влака ще се движи в посока Пловдив – Димитровград и ще получи акт 16 на 1 септември. Ще се осигури пълна сигурност на пътници, като диспечерът и машинистът ще трябва да поддържат връзка на същата честота, на която се намират навигационните системи на изтребителите.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ас
    Асенов
    1 0
    23:36, 9 яну 2021
    Скоростния влак не е ''влак стрела'' защото се движи по малко от 200 км. Докато влака стрела стига и до 500 км. да се движи. Трябва да се построй нова ж.п. линия за влак стрела от Видин през София, Пловдив до Варна и Бургас. След това от Варна до Русе. С румънците трябва да се договорим да се свържат с тяхни маршрути на влак стрела. Така България и Румъния ще се свържат с цивилизована западна европа.
  • 2
    Ас
    Асен Георгиев
    0 0
    00:07, 10 яну 2021
    Във Европа също както при нас имат пресечена местност. Но правят дълги тунели и влака стрела се движи с 500 км. Парите който ще се вложат за нова линия на ''влак стрела'' ще бъдат в полза за държавата защото ще имаме бърза връзка с най развитите страни. Като се прави линия за скоростен влак то нека да може по нея да се движат до 500 км. Трябва да се построй влак стрела от Видин през София до Варна. След това и други разклонения.
Последни новини