Алтернативен маршрут заради огромното задръстване на АМ ”Тракия”

След като 15-километрово задръстване на магистрала "Тракия" в посока София вгорчи края на почивката на стотици хора в неделя, днес от Пътната агенция обявиха алтернативен маршрут.

Тапата беше образувана заради ремонт на виадуктите при километри 61 и 67 от аутобана. Шофьори се оплакаха, че са успели да "пропълзят" разстоянието за около час и половина. В час пик беше забавено и движението в посока Пловдив.

Още през късния следобед задръстването в платното към столицата започваше при разклона за Септември и Велинград. Колоната от автомобили се движеше със скорост между 5 и 10 км в час и много често спираше, предаде БНТ.
Много коли аварираха и спираха на банкета до лентата за аварийно спиране, за да не пречат на движението. Имаше и десетки леки катастрофи.

В цялата отсечка нямаше нито един патрул на Пътна полиция и никой не отклоняваше поне част от трафика през стария път между Пазарджик и София. Екипи от униформени имаше само в края на участъка, който се ремонтира, и то в платното в посока Пловдив, както и при тунел "Траянови врата", където тапата вече се беше отпушила.

Алтернативните маршрути са следните: 

В посока Пловдив - София:

- отклоняване при пътен възел „Калугерово“ по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. При Септември се отбива по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел „Мирово“ и включване в АМ „Тракия“.

Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти. Необходимо е водачите да спазват указанията на контролните органи, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция, уточниха от АПИ.

В посока София - Пловдив:

- отклоняване от АМ „Тракия“ при пътен възел „Мирово“ - по главен път I-8 София – Пловдив и се преминава през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От Септември отклоняване по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел „Калугерово“ и включване в АМ „Тракия“. 

Обходният път обаче е с много завои и неравности. Дължината му е около 60 км и се изминава, коментираха шофьори.  
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини