Зверска катастрофа край Хасково, Тойота се разби в тир

Зверска катастрофа стана на Е-80 между Хасково и Клокотница малко преди 17 часа днес. Турска „Тойота“ се е ударила в микробус, после в тир. В мелето на пътя са засегнати още две коли – турски „Опел“ и „Форд Транзит“ с хасковска регистрация.

Двама пътници от „Тойота“-та са били извадени от смачканата кола от огнеборци, които са рязали тенекиите, за да се доберат до тях, казаха пожарникари от мястото на инцидента. И двамата са откарани в хасковската болница. Пътниците в останалите засегнати от катастрофата автомобили по първоначална информация не са пострадали сериозно. Асфалтът е осеян с отломки от колите, има локви от масло и гориво. Международният път бе затворен в двете посоки, образували са се километрични колони.

Тирът е български. Шофьорът му бе в шок от случилото се. От обърканият му разказ стана ясно, че според него водачът на турската „Тойота“ навярно е заспал зад волана, защото започнал да криволичи по платното. Първо се ударил в буса, после в неговия тир. Товарният автомобил пътувал в посока Свиленград, а „Тойота“-та – към Пловдив. Проверката с дрегер показа нулеви стойности за алкохол на шофьора на тира.

От хасковското Спешно казаха, че докараните при тях пациенти са живи. Състоянието им все още не е ясно, защото са изпратени на скенер.

По-късно от пресцентъра на МВР в Хасково уточниха, че пострадалите в зверската катастрофа са общо петима, всички те са от "Тойота"-та.

Тодор Кръшков

Тестът с дрегер показа, че тираджията не е употребил алкохол

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини