Ротари клуб стимулира даровити димитровградски деца

На среща с кмета Иво Димов днес бе дистрикт гуверньорът на Ротари Интернешънъл България Валентин Стоянов

Парични стимули за даровитите деца на община Димитровград има намерение да предоставя тукашният Ротари клуб. Ще бъдат разпределяни награди в различни области, което ще се случва в навечерието на празника на славянската писменост - 24 май. Това обяви на пресконференцишя днес президентът на Ротари клуб -Димитровград мандат 2013-2014 г. д-р Георги Тонев.

Повод за срещата с медиите бе гостуването в Димитровград на дистрикт гуверньорът на Ротари България Валентин Стоянов.

Стана ясно, че това е само една от новите инициативи на тукашния клуб до края на тази и през идната година. В ход е реализирането на два мащабни проекта в Димитровград - изграждането на паметник на Апостол Карамитев и вдигането на градски часовник.

Средствата и за двете начинания са налице, като се очаква паметникът на Карамитев да е готов в навечерието на деня на театъра - 27 март 2014 г., поясни д-р Тонев. Все още се умува над вида и мястото на градския часовник.

През идната година ротарианците ще отбележат и 15 години от основаването на клуба в Димитровград. През юни града ни ще бъде домакин на международен футболен турнир, каза Валентин Стоянов.

Над 300 000 лв., вложени в благотворителни каузи отчетоха още членовете на Ротари -Димитровград в годините назад. Заявиха, че има отлично взаимодействие с местната власт в лицето на кмета Иво Димов и заместниците му - Светослав Стойков и Росен Кузев. Една от причините е, че и тримата членуват в организацията, подкрепяща различни каузи и благородни начинания.

Благодарности за съдействието при реализиране на проекта "Библиотека в детската градина" изрази и президентът на Инер Уил клуб Милена Тонева. Тя посочи, че над 1 400 деца от Общината са били зарадвани с 1 300 детски книжки.

Д-р Георги Тонев е президент на Ротари клуб -Димитровград в мандат 2013-2014 година

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини