Ротари клуб-Димитровград помага на болно дете и даровити ученици

Президентът на Ротари клуб -Димитровград д-р Георги Тонев, снимки- Инко Бургелов

Около две благотворителни каузи се обединиха снощи представителите на Ротари клуб в Димитровград и техните гости по време на традиционния бал, организиран на Благовещение.

Първата бе под мотото "Знанието е сила" и цели да подпомогне даровити деца от Община Димитровград. За тази кауза бяха набрани около 21 000 лв., каза настоящият президент на Ротари клуб д-р Георги Тонев.

Идеята е да бъдат осигурени стипендии на млади хора, които нямат финансови възможности да продължат образованието си напред. Ротарианците предвиждат и оборудване на училищни кабинети с част от събраните пари.

Паралелно с това на благотворителния бал е събрана и сума от 10 800 лв. за лечение на малкия Александър от Димитровград, който има вродено заболяване.

Почти на финала е миналогодишната кауза на Ротари клуб в Димитровград. На 24 март 2013 г. по време на същия бал бе оформена сумата от 36 000 лв., които бяха предназначени за паметник на Апостол Карамитев. Той е почти готов, а до седмици предстои и неговото официално откриване.

За доброто настроение на Ротарианците снощи се погрижиха изпълнителите Орлин Горанов и Кристина Димитрова, а водещ на благотворителния бал бе Руслан Мъйнов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В благотворителния търг бяха набрани средства за две каузи

Кристина Димитрова и Орлин Горанов бяха гост-изпълнителите
Руслан Мъйнов бе водещ

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини