В Химията наблягат на професионалното образование, празнуват и ЧРД

В Химията днес отчетоха първият етап от проект за професионалното образование

Успешното приключване на първия етап на проект за професионалното образование отчетоха днес в Химическата гимназия " Проф. д-р Ас. Златаров".

Става дума за стажуване, което са преминали 37 ученици от 10,11 и 12 клас във времето от март до края на учебната година.

10 фирми са подсигурили реализирането на проекта в тукашната гимназия, като са приели да обучават гимназистите. Днес техни представители получиха сетритикати за перфектно партьорство. Сред фирмите са химическия завод, фризьорски салон, месарски цех, сладкарница и др.

 "Благодаря на всички за присъствието, с това вие показвате, че държите на развитието на професионалното образование", заяви директорът на Химическата гимназия Янка Гочева. Втората част на разработката продължава през октомври, каза още Гочева.

Гости на училището, което днес навършва 64 години от създаването си бяха шефът на Регионалния инспекторат по образованието в Хасково Мариела Златева, директорът на "Човешки ресурси" в "Неохим" Стефан Димитров, експерти от Общината и др.

Проектът дава шанс на младите хора след завършване на образованието си да си намерят работа, обобщиха от ръководството на училището.

Партьорите по проекта получиха сертификати за отлично партьорство

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини