Монтираха нови детски съоръжения зад блок 15 на ул.Ив.Вазов

На нови детски съоръжения от днес се радват децата живеещи в района на блок №15 на ул."Ив.Вазов"

В рамките на по-малко от седмица в парка зад блок №15 на ул."Ив.Вазов" се появиха нови детски съоръжения. Те бяха монтирани тази сутрин от фирмата, която се занимава с доставката им. Живеещите в района малчугани вече се радват на нова пързалка, стандартна люлка и такава тип "везна".

Доволни са и обитателите на отсрещния блок №36 на бул."Раковски", които неведнъж са писали молба до Общината да обнови, макар и частично детския кът зад блока.

През август там бяха демонтирани стара люлка и пързалка, която представляваше опасност за децата. Площадката до блок №15 е една от шестте, която се обновява в момента.

На площадката зад блок №7 на бул."България" ще се монтират пързалка, двойна люлка, въртележка и люлка тип "клатушка".

В най-скоро време нови пързалки и два вида люлки ще бъдат поставени и на площадката зад блок №47 на бул."Христо Ботев", блок №5 на бул."Раковски", а също и ул."П.Берон" зад блок №3 и ул."Ем.Станев" зад блок №13.

Припомняме, че общината сключи договор за доставка и монтаж на детски съоръжения с русенска фирма на стойност 22 495 лв. Първите поставени пързалки и люлки бяха на ул."С.Врачански".

 Dimitrovgrad.bgvesti.net     

Съоръженията са заградени с ленти, докато бъдат готови за "употреба"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини