ЦОП - Димитровград откри учебната година без официални лица

Временният директор на ЦОП Петя Митева

Пясъчна картина за градоначалника Иво Димов бяха подготвили екипа и потребителите на Центъра за обществена подкрепа в Димитровград.

Днес там бе даден официален старт на учебната година и финал на лятната ваканция. Ангажименти попречиха на кмета да присъства на мероприятието, което бе уважено единствено от общински служители.

Тук бяха и приятелите на ЦОП от Дневните центрове за деца с увреждания и за възрастни с увреждания, отдела за закрила на детето, комисията за борба с противообществените прояви, както и много родители и съмишленици.

Времнният директор Петя Митева отчете 54 потребители на възраст от 1,5 до 17-годишна възраст. Центърът предлага психологична помощ и подкрепа и на външни лица. Разполага с психолог, логопед, педагози.

През лятната ваканция децата от ЦОП са били ангажирани и с три форми на обучение - клубовете "Сръчковци", "Аз пея и танцувам" и "Актьорско майсторство". Първият клуб ще продължи работа и през учебната година, като желаещите да участват ще се събират всеки петък следобед.

От центъра ще търсят начини за привличане на още външни специалисти - акрьори, крънчари, които да ангажират техните потребители и през зимните месеци.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Приятели от други социални центрове и съмишленици уважиха празника на ЦОП

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини