Бъдещи стопанки окупираха УНСС-Хасково

Издокарани момичета препълниха аулата на УНСС-Хасково

С невиждано дамско нашествие започна първият учебен ден в центърът за дистанционно обучение към УНСС в Хасково. В аулата имаше стотици студенти и поне 90% от тях бяха с обеци и в различни нюанси на русото. Приличаше на дамско парти или учредителска сбирка на партията на жените. Във вече съществуващата с това име политическа формация обаче няма толкова хубави жени. Към настоящия момент може и да няма толкова жени изобщо. От 180 новоприети випускници в УНСС Хасково, поне 150 бяха момичета. Сред тях срамежливо се мъдреше по някой младеж. После се оказа, че част от тях били гаджетата на студентките. За дошлите от силния пол обаче гледката си заслужаваше.

Тенденцията е от години и се задълбочава, признаха преподаватели от местното УНСС. И те нямат обяснение защо момите му се лепят като мухи на мед, а момчетата бягат по надалече. Кратък блиц сред бъдещите стопани и стопанки разкри, че повечето са от Хасково и региона. Но имаше такива и от други области. Някои дори твърдяха, че били приети и във ВУЗ-а майка, но избрали да грабнат висшето с дистанционно. От Хасково.

Първокурсниците бакалаври са разпределени в три специалности. 80 ще се обучавагт в „Икономика”, 50 в „Бизнес администрация”, а 50 ще учат в новооткритата специалност „Счетоводство и контрол”.

Чакат се още 100 в магистратурите. За тях учебната година още не е почнала. Наплива там е по-малък, предвид солената семестриална такса-800 лв. Иначе бакалаврите се обучават за „тънките” 231 на семестър.

Оказа се, че хасковското УНСС е изковало доста от държавниците в областта. Негови възпитаници са стамболовския кмет Маджит Мандаджъ и временно изпълняващият функцията областен управител на Хасково Кадир Исов. Последният лично присъства на откриването на учебната година и немногословно, но пределно ясно разкри смисъла от висшето- „Знанието е свобода”. Другото е свободата на студентския живот, допълни с усмивка Исов, който препоръча на студентите да се гордеят, че са част от най-реномираната марка в академичното образование в България-Университета за национално и световно стопанство. В този дух бяха и самохвалните слова на професори и доценти от самото УНСС. Да поздрави бъдещите си колеги, бе дошъл и заместник ректора на университета майка, професор Веселка Павлова. ВИП присъствието се допълваше от народния избраник Жара Пенева и зам.-областният Иван Станчев.

Г.Христов

Девойките държат да вземат висшето си в Хасково
Някои успели в кандидатстването и другаде, но предпочели да останат тук
Осъзнаваха късмета си и слушаха сериозно и концентрирано
Професор Павлова дойде чак от София да им обясни, че са по по най от всички
Кадир Исов им препоръча да се насладят на момента, но да осъзнаят че знанието е свобода и реализация
Студентите му отвърнаха с разбиращи погледи
От вратата продължаваха да прииждат кандидати, в повечето случаи-кандидатки
Всички са доволни, че ще учат тук
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини