Кемпери за 100 бона "акостираха" в Димитровград

Кемпер нов модел струва по 50 000 евро, разказаха собствениците им

Първите трийсетина кемпери и каравани пристигнаха в димитровградския парк "Марица" тази вечер. Както писахме, през почивните дни града ни ще е домакин на Шестия национален събор по къмпинг и караванинг, организиран от Българската асоциация със същото име.

Тук е и нейният председател Борислав Райков, който разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че мероприятието е нещо като своеобразен финал на активния туристически сезон.

И тази година на събора са пристигнали представители на Варна, София, Пловдив, Благоевград, Добрич и други градове. До утре се очаква броя на собствениците да нарасне до стотина. В парка "акостираха", както каравани от 90-те години на миналия век, така и кемпери последен модел.

Семейство пенсионери от Варна, разказаха, че са се запалили по този вид туризъм преди шест години. Обичали пътешествията, а след като децата им заминали за чужбина, предпочитали да пътуват, вместо да стоят в къщи. Наскоро си кулили нов кемпер.

Произведените в последните години модели струват по 50 000 евро, разказаха от асоциацията. Сред производителите на кемпери и каравани са и популярни автомобилни марки.

Утре от 17:00 часа димитровградчани могат да разгледат модерно обзаведена каравана, която ще бъде на централно място в парк "Марица".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Любителите на този вид туризъм разполагат с най-различни удобства

Спалнята в кемпер от новите модели
Маса за хранене

Допълнително легло за трима над шофьорското място е една от екстрите на новия кемпер
Още привечер в Димитровград пристигнаха любителите на този вид туризъм

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини