Димитровградският парк "Марица" приюти близо 60 кемпера от България

    Кемперисти от цялата страна сe събират от вчера насам в димитровградския парк "Марица" на събор, които поставя началото на активния сезон. Над 60 кемпера или около 200 души от България, както и един от Франция вече са акостирали в парка. До края на деня днес се очакват още 20, разказаха организаторите от Димитровград Андон Андонов и Марин Иванов. Любителите на този вид занивамия сега обменят идеи за пътувания и маршрути, разменят впечатления за последните посетени места.

    Те споделиха, че искат да популяризират този вид туризъм, затова се надяват съборът в Димитровград да стане традиция. Може да се организира в края на март или първите дни на април. Мястото в парк "Марица", според тях е изключително подходящо като разположение и такова почти не може да бъде открито в България. Възможно е да каним и колеги от Турция, Гърция и др., споделиха организаторите.

    "Искаме да подчертаем, че в парка има поставени кошчета за смет, имаме осигурени химически тоалетни за караваните, които нямат санитарен възел, разказват още те. Възразиха срещу репортажите, излъчени по телевизията, че кемперистите оставяли боклуци след себе си. "Ние обичаме природата, не искаме да я замърсяваме", твръдят кемперистите. За тях пътуването с каравана или кемпер одавна е начин на живот, макар и често свързан с повече средства.

    Днес преди обяд в парка имаше творческо ателие за децата, а от 16 часа ще има музикална програма, която могат да посетят димитровградчани. Кемперистите ще останат и утре до обяд в парк "Марица".

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини