Над 100 кемпера от цялата страна приюти парк "Марица"

    Над 100 кемпера от цялата страна вече са разположени в парк "Марица" за станалото традиционно събиране на любителите на този вид атрактивен туризъм. За трета поредна година със съдействието на Община Димитровград и местната структура на Асоциацията по къмпинг и караванинг се организира подобно събитие. Целта е повече популярност и да се изтъкнат ползите от туризма с кемпер. В парк "Марица" събота и неделя могат да се разгледат както съвременни, така и по-стари модели.

    Гостите са категорични, че обичат природата и я пазят. Не приемат нападките, че ще оставят след себе си в парка множество отпадъци.

    "В парка има специално поставени четири контейнера за смет, две химически тоалетни, отделно всеки кемпер разполага с тоалетна", разказа Андон Андонов, който е един от инициаторите. Според него, дори и да има отрадъци, след ккато някои от кемперите си тръгнат, другите се грижат те да бъдат почистени.

    Скъпо удоволствие, което обаче си струва, така любителите на този туризъм определят кемперизма. Цените на возилата са от 1000 до 250 000 лв. В България няма много места, където може да се развива това занимание, разказват любителите му. Затова те често пътуват до Гърция. Тазгодишното трето подред събиране в Димитровград се очертава най-голямчото до момента. Забавление с аниматори и музикална прогрмама са подготвили домакините от Димитровград. Началото й е от 16 часа.

    Още снимки - вижте на Фейсбук страницата ни!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини