Община Димитровград тегли кредит за довършване на проект

Общински служители и журналисти бяха единствените присъстващи в залата по време на обсъждането

Нов кредит в размер на 341 000 лв. има намерение на тегли Община Димитровград. Той е от фонд "ФЛАГ" и е за довършване на проекта за превръщането на Светилището на нимфите и Афродита край Каснаково в атрактивна туристическа дестинация.

Това стана ясно по време на сношното обществено обсъждане в зала "Гросето", което се е наложило заради недостиг на средства, поясни зам.кметът Росен Кузев.

Недостигът идва от непредвидения разход в бюджета от 500 000 лв., като парите трябваше да отидат за изплащане на дълга на МБАЛ "Св.Екатерина" към "Строй ГСТ", поясни Кузев.

В края на годината местната администрация останала без средства за реализацията на проекта, който се изпълнява вече 2 години и на два пъти бе прекъсван. Стартира отново през август т.г. и трябва да приключи на 15 януари 2014 г., а повечето от дейностите вече са осъществени.   

По проекта предстои да бъдат завършени рехабилитацията на пътя до Каснаково, туристическата пътека и велоалея до манастира „Св. Богородица” в село Добрич.

Тече консервацията и реставрацията на римската вила в района на светилището, ще бъдат закупени 10 велосипеда, ще се поставят компютърни терминали за обществен достъп, предстои и създаване на филм и музикално-поетичен спектакъл. Предвидено е и издаване на брошура с диск и уникален сувенир, а също и срещи с туроператори. Двама екскурзоводи и един аниматор, обучени по проекта ще бъдат назначени, стана ясно на срещата още.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 
341 000 лв. ще е размера на кредита по фонд ФЛАГ, поясни зам.кметът Росен Кузев
Довършване на реставрацията и консервацията на римската вила край Каснаково е една от дейностите по проекта
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини