Сурвачките от общинския конкурс се продават за благотворителна кауза

Четвъртокласничката Емилия Енчева е една от победителките в конкурса

116 сурвачки участваха в обявения от Община Димитровград конкурс преди Коледните празници тази година. Награждаването на победителите се проведе този следобед във фоайето на Историческия музей.

Елена Георгива - директор на музея обяви, че набраните от продажбата на сурвачките средства тази година ще отидат за закупуване на инсулинови ленти за две деца, болни от диабет. Това са шестокласниците Диян и Михаела от ОУ "П.Славейков".

Раздадени бяха и наградите в двата раздела на конкурса, както и специалните отличия.

116 сурвачки участваха в конкурса, обявен от Общината

Първокласничката от СОУ „Любен Каравелов” Сияна Славова получи специалната награда на кмета на община Димитровград Иво Димов в конкурса за сурвачки.

За първи път комисията реши да присъди и награда за дете със специални образователни потребности. Тя е за седмокласникът от училището в с. Ябълково Руси Ангелов. Отличията връчи кметът Иво Димов, който поздрави участниците в конкурса. Догодина те да бъдат поне 200 пожела директорът на Детски и младежки център Радка Тодорова.

Кметът Иво Димов връчи наградите на победителите

В първа възрастова група (7-10 г.) за раздел „Най-автентична сурвачка” победител стана четвъртокласникът от СОУ „Любен Каравелов” Петко Билярски. На второ място е Ембре Мюмюн, също четвъртокласник, но от ОУ „Васил Левски” в с. Ябълково. Две трети места определи комисията- за първокласника Ерик Иванов от ОУ „Хр. Ботев” в с. Крепост и за второкласника от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков” Иван Тодоров.

В конкурса за най-оригинална сурвачка първи е Момчил Митев, ІІ клас, също от училище „Славейков”. Три са вторите места- Вальо Атанасов, ІІІ клас, ОУ „В. Левски”, с. Ябълково; Генади Колев- също ІІІ клас, но в ОУ „Алеко Константинов” и Ателие „Арт фантазии” на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, кв. Черноконево. Трета е четвъртокласничката от ОУ „Ал. Константинов” Емилия Енчева.

За раздел „Най-красива сурвачка” първенец е първокласникът от същото училище Борислав Енчев. Две втори места определи комисията за Красимир Драгоев- пак първокласник там и за Ангел Димитров, ІІІ клас на СОУ „Любен Каравелов”. Две са и третите места- за третокласничката от ОУ „Хр. Ботев” в с. Крепост Габриела Симова и за Ица Михайлова- ІІ клас на ОУ „П. Славейков”.

По-слабо участие във втората възрастова група- 11-14 г. отчетоха организаторите на конкурса от общината, историческия музей и Детски и младежки център. Наградата за най-автентична сурвачка получи Анна Диянова- 6 клас на ОУ „Яворов”, а втори в този раздел е петокласникът от училището в кв. Черноконево Виктор Делчев. Призът за най-оригинална сурвачка бе за седмокласничката от училището в с. Ябълково Мария Делчева, а този за най-красива получи осмокласникът в ПМГ „Иван Вазов” Божидар Димитров.

Награди имаше и за ОУ "П.Славейков" -второкласникът Момчил

Второкласникът Иван от ОУ "П.Славейков" също си тръгна с награда
Победителите в конпкурса се снимаха за спомен

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини