Винетка и усмивка за най-наплашените от глоби

Рекет с усмивка се харчеше много по бензиностанциите

Най-наплашените собственици на МПС-та побързаха да си купят винетка още в първия ден, през който бяха пуснати в продажба новите стикери за 2014-та година. Те са на миналогодишната и по-миналогодишната цена, но работата е там, че от 2013-та цената на глобата е различна. Спипан без валиден стикер водач олекваше с цели 300 лв вместо предишната стотачка. Съпоставима с цената на винетката/67 лв/, старата глоба явно не бе стряскаща особено за онези, които караха на принципа „ако мине, мине“. При доста минаваше. От 300 лв обаче боли 3 пъти повече и 3 пъти по-малко ти се разминава, заради масираните полицейски акции за събиране на пари. Още в първите дни на февруари тази година над 30 шофьора в Хасковско изгоряха с актове, при първата акция за винетки. Не трогна и уважителната причина, че винетната наличност бе изчерпана в края на януари.

Опарени или просто предпазливи водачи избраха още първия ден на кампанията, за да се подредят пред гишетата на Български пощи и бензиностанциите. До обяд в централна поща в Хасково стикери бяха заплатили 11 водачи. Сред тях и най-стриктния - будното око на Haskovo.net, фотографът Ники Матанов. Понеже не може да се каже, че сме от любимците на полицията, така им дадохме една причина по-малко да попадаме в полезрението им. За съжаление, остават камерите.

По бензиностанцията всичко вървеше много по-бързо и приятно. Красиви момичета подслаждаха държавния рекет с чаровни усмивки, които, естествено, сподавяха спонтанните благословии към държавата и нейните пътища за калпавото състояние и на двете.

Г.Христов

На чара на служителката не устоя и хасковлия, който не планираше точно сега да си купува винетка
Ники Матанов се нареди в челото на изрядните водачи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини