Пътното слага юзди на камионите от 16 до 20 часа

Камионите ще бъдат спрени на паркингите днес


Всички камиони над 10 тона ще бъдат спрени от движение по международния Е-80/Пловдив-Свиленград/ днес от 16 до 20 часа. Целта е да се осигури по-голяма безопасност на придвижването в предпразничния ден. От АПИ, които са издали заповедта, са преценили, че днес хората масово ще пътуват за наближаващата Коледа, а с камиони на пътя трафикът е гарантиран, а инцидентите-много вероятни. Същата мярка се налага и за други невралгични пътни артерии в страната - Мездра-ГКПП“Кулата“, Русе-Велико Търново, Варна-Бургас.
Ограничения за камионите над 10 тона ще има и в следпразнични дни. Така например всичко тежкотоварно ще бъде спирано между 12 и 20 часа на 1-ви януари /сряда/, както и на 5-ти януари/неделя/. Специално за последната дата се очаква небивало движение, понеже това е последния ден след близо 2-седмичната ваканция, а следващият 6-ти е работен ден.

 Забраната за движение не се отнася за МПС, превозващи опасни товари, бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. Определените паркинги за камионите в Хасковско са: “Ханче Клокотница”, “Трансгруп”, “Кямил парк” и “Шаллале”, “Голямата Гергана”, “Иляз парк”, “Руски паркинг” и “Генералово”.


Агенция „Пътна инфраструктура” препоръчва на шофьорите да тръгват на път с автомобили оборудвани за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки указанията на контролните органи.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини