Днес изтича срока за набиране на ягодоберачи за Испания

До края на работния ден ден се приемат заявления от желаещи да работят като ягодоберачи в Испания

До края на работния ден днес изтича срока за записване на желаещите да берат ягоди в Испания, напомниха от Бюрото по труда в Димитровград. Интервюто за работа ще се проведе в периода 13-15 януари в Хасково.

"Интерес има, макар и не голям", коментираха от тукашното бюро по труда, а заминаването се очаква след средата на февруари 2014 г.

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 25 до 40 години, като до интервю се допускат и жени, родени след 1971 г. насам, т.е. надхвърлящи 40-те с 1 до 3 години. Трябва да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

От борсата напомниха, че работодателите в Испания предлагат брутно заплащане 39,48 евро на ден; нетното възнаграждение е 38,08 евро на ден (след внасяне на социални, здравни осигуровки и ДОД), заплащане на разходите за път до Испания, като цената на билета се удържа от първата заплата.

Работното време е 6 часа и половина дневно при шестдневна работна седмица, почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия. Настаняването е в жилища близо до ягодовите полета.

Dimutrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини