Премахват първите 17 дървета на бул."Трети март" заради новия ЖП надлез

Дървестните видове от двете страни на бул."Трети март" ще бъдат премахнати в голямямата си част заради новия ЖП надлез

На етапи ще става изкореняването на дърветата в зелените площи около Водната кула, които трябва да бъдат премахнати заради изграждането на новия ЖП надлез.

От днес специалистите в Община Димитровград започнаха описването на дървесните видове и храстите, като всяко премахнато дърво ще бъде заплатено от фирмата- изпълнител на обекта, каза кметът Иво Димов.

Вече е факт и първата заповед за премахването на 17 дървета от вида див рожков, който напролет цъфти в лилави тонове. Не е ясно колко точно дървета ще бъдат изсечени. Освен див рожков, в зелените площи има още от видовете черница, ясен, копривка и др.

17-те дървета се намират около премахнатата бензиностанция до Водната кула. Както вече Dimitrivgrad.bgvesti.net информира, предстои затварянето на бул."Трети март" в участъка от кулата до Спортната зала.

Реогранизацията за период от 3 месеца се налага заради строежа на ЖП надлеза, стартирал с премахването на обекта на "Петрол" в началото на тази седмица.

Трафикът ще се пренасочва в източната част на бул."Трети март" - от кулата към новата автогара, където забраненият в момента ляв завой ще бъде разрешен и движението ще е в едното платно на бул. Благоев, тъй като другото също ще бъде затворено.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Не е ясно колко точно дървесни видове ще бъдат изкоренени по време на ремонтите

Първите 17 дървета от вида Див рожков ще бъдат премахнати до дни
Западната част на бул."Трети март" към Сп.Зала ще бъде затворена за 3 месеца
Движението ще се осъществява по едното платно на бул."Д.Благоев"
През пролетта дърветата по бул."Трети март" цъфтят в лилаво
Проектът за новия ЖП надлез
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини