Къде да бъдат поставени кашпите от стълбите до Водната кула?

Кашпите бяха на мястото си преди седмица

Къде да бъдат поставени свалените преди дни кашпи от стълбите до Водната кула стана тема на дистусия в социалната мрежа Фейсбук. Ефектните саксии бяха премахнати заради ремонтните дейности, течащи около кулата в момента.

Под материал, публикуван от Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов пояснява, че кашпите ще бъдат съхранени и реставрирани, като в момента се търси подходящо място за поставянето им на територията на града.

Градоначалникът отправя призив към читателите да дават идеи за подходящи места.

Част от коментиращите смята, че кашпите трябва да са около новото кръгово кръстовище на бул."Трети март". Други път мислят, че подходящото им място е водното огледало пред комплекс "Планета".

В дискусията се включва и скулптура Гроздан Грозев. Ето и неговото мнение:

"Те са част от неокласическата архитектура на централната част и най -добре могат да се впишат сред тези сгради. Между другото могат да се репродуцират - сега има модерни и устойчиви материали. Поставени през известно растояние върху високи бази успоредно на аркадите на булевард България,пълни с каскадни цветя ще са връзка между модерната пешеходна зона и старите сгради. С шадравана ще се ритат, той е твърде модерен, но ще е удачно в ъглите на същия площад върху подходящи постаменти"

Всеки може да изрази своето мнение под материала на нашата Фейсбук страница.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини