Богоровци подариха на Общината "Моят Димитровград"

Екипът на филма "Моят град" посети днес кабинета на кмета Иво Димов

Копие на филма "Моят Димитровград", реализиран от възпитаници от Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" получиха днес кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димитров.

Екипът на филма посети Общината, за да запознае ръководството й с готовия проект, подготвен по програмата "Димитровград на младите".

Коментирана бе идеята да бъде направено продължение на филма, като бъдат включени и исторически забележителости, както и да бъде изработена версия със субтитри на англ. език.

Младите хора разказаха, че това е тяхната представа за Димитровград, с която, много искат да запознаят с нея страната и чужбина.

Припомняме, че филма бе представен в зала "Гросето" в края на миналата година. Автор на проекта е Елеонора Райкова, която работи с екип от 8 доброволци.

Сценарият е дело на Валя Лозева, оператор и режисьор е Роксана Стефанова.Във филма участват Жаклин Войнова, Симона Георгиева, Таня Чаушева, Делян Балев и Станислав Димитров. Екипът повежда зрителите на разходка из любимите си места, като показва своята гледна точка за историята, забележителностите и развитието на родния град. Проектът е реализиран и с подкрепата на преподавателите по история и бълг.език и литература Тодор Тодоров и Бистра Жекова. Копие на филма получиха днес и Исторически музей и Градска библиотека "П.Пенев".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Младите хора се срещнаха и с председателят на ОбС Стефан Димитров

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини