Депутатски коли закопчани със скоби до парламента

Депутатите прекратиха за кратко заседанието си, тъй като се оказа, че на част от автомобилите, паркирани до Народното събрание, са поставени скоби. 

По-късно скобите бяха премахнати.

Почивката поиска Борислав Гуцанов от левицата, който съобщи в пленарната зала, че сред "закопчаните" от служители на Центъра за градска мобилност коли има и на народни представители, предаде БТА.

Някои от депутатите получили съобщения на телефоните си за скобите. Това наложи част от тях да излязат и нямаше как заседанието да продължи, затова председателстващата Мая Манолова даде почивка. 

Местата за паркиране около парламента попадат в т.нар.  синя зона, но от началото на протестите през лятото досега районът е отцепен със заграждения и ленти и има специален режим на достъп.

До момента не е имало подобна акция спрямо личните автомобили на депутатите.

След края на почивката Манолова направи поименна проверка, за да установи "кои депутати за пореден път провалят заседанието".

Депутатите си разменяха полушеговити обвинения за случилото се. Според БСП това е дело на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която е човек на ГЕРБ. Бившите управляващи пък посъветваха депутатите от левицата да попитат вътрешния министър Цветлин Йовчев.

Пред журналисти в кулоарите Антон Кутев от БСП, който се оказа един от потърпевшите, обяви сериозно, че става въпрос за "видима провокация".

Колата на Желю Бойчев от левицата също се оказа със скоба. 

Пред БТА от ЦГМ уточниха, че скобите на депутатските коли са премахнати. От там обясниха, че служителите са извършвали  контрол по редовността на паркирането в синята зона на пл.  "Св. Александър Невски".

Проверени били всички автомобили на площада, докъдето има безпрепятствен достъп. В пространството, оградено от полиция, не е извършван контрол.  

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини