Паркинга до Зеленчуков пазар в Димитровград с нова организация за плащане

Изображение 1 от 4

    От 5 февруари 2024г. (понеделник) ще заработи нова система на организация на плащане на паркинга на ул.Елин Пелин, непосредствено до зеленчуков пазар (бившо хандбално игрище), информират от местната администрация.

    Съоръжението разполага с 38 паркоместа, две от които са за хора с увреждания. Контролът в зоната ще се осъществява посредством видеонаблюдение, като по този начин се повишава  сигурността в района на зоната. Запазва се правото за еднократно 30 минутно безплатно паркиране за търговци и клиенти на пазара, запазва се и цената за паркиране от 1лв./час, определена с наредба на Общинския съвет.

    Плащането може да се осъществи чрез смс или паркомат, който се намира на място. Паркингът е част от синята зона на Димитровград с работно време от 8.30ч. до 17.30ч. Изграждането и въвеждането му в експлоатация е съобразена с концепцията за паркиране на Община Димитровоград, като се дава възможност за напълно безплатно паркиране в най-натовареното време за пазаруване от гражданите след 17.30ч. 

    За търговците на пазара е предвидена абонаментна такса за преференциално паркиране, което е  в 36 лв./месец или 300лв./годишно. За да се възползват от преференциите е необходимо да подадат заявление в Общинско предприятие "Организация и контрол на движението, паркинги и охрана", намиращо се на ул. "Вл.Поптмов" 2 (зад кино Химик).

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини