15 града дишат мръсен въздух. Преглед на печата

„24 Часа": Борисов внесе вота за сигурността. Самокритика, отвърна Орешарски

Трети вот на недоверие към кабинета "Орешарски" - за политиката му в областта на сигурността, депозира в деловодството на Народното събрание парламентарната група на ГЕРБ.
Дискредитираната реформа в сектора, подслушванията, несправянето с бежанския проблем и ескалиращите контрабанда и битова престъпност са аргументите, с които бившите управляващи атакуват настоящите.
Нонстоп се опитва службите да бъдат подчинени на политически интереси, заяви депутатът от ГЕРБ и бивш зам. вътрешен министър Веселин Вучков.

„Новинар": Изпращат полиция в 15 кризисни района

Допълнителни полицейски екипи ще следят за реда в 15 кризисни района у нас.
МВР пренасочва униформени на местата, където битовата престъпност е най-висока. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. "Паралелно с това ще повишим и лимитите на гориво на съответните областни дирекции с оглед справянето с битовата престъпност", допълни той.
По думите му едно от решенията за справяне с кражбите и посегателствата е поставянето на видеонаблюдение в рисковите общини. Според него възможност за това ще има след 1-2 години.

„Монитор": ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР СОТИР ЦАЦАРОВ: Ако Цветанов е подслушван, е било законно

Ако Цветан Цветанов е бил подслушван, е правено законно. Това стана ясно вчера от изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, след като преди дни адвокатът на бившия МВР шеф Менко Менков съобщи, че спрямо клиента му са били приложени СРС-та. „Каква е пречката за това? Каква е пречката да бъдат прилагани СРС-та спрямо лице с 3 висящи дела, при положение че прокуратурата разполага със съдебно решение, при положение че те са приложени съвсем законосъобразно? Нито в закона за СРС, нито в НПК има разпоредба, която да гласи, че те не се прилагат спрямо лицето Цветан Генчев Цветанов. Каквото за него, това и за другите", категоричен бе Цацаров. Според него от трите висящи дела на ексвътрешния министър поне за едно от тях съществуват предпоставки за прилагане на СРС. „Ако наблюдаващият прокурор е преценил, аз стоя плътно зад неговата преценка", заяви обвинител №1.

„Стандарт": НЕК смени пети шеф за година

Изпълнителният директор на НЕК Йордан Желев напусна държавния пост вчера, за да отиде на работа в чужбина срещу по-висока заплата. В резултат Националната електрическа компания (НЕК) се сдоби с пети пореден изпълнителен директор за последната година. Това е Екатерина Истаткова, която застава начело на дружеството, след като досега беше член на Управителния му съвет, а преди това бе дългогодишен член на ДКЕВР. Тя е и първата жена, която заема поста изпълнителен директор в НЕК. Шефското кресло в компанията Истаткова наследява от Йордан Желев, който бе поредният задържал се за кратко начело на дружеството - само три месеца. За разлика от повечето си предшественици, които бяха освободени от този пост от компанията майка БЕХ, Желев е напуснал сам.

„Труд": Наркомани убили свекървата на Куцкова

Двамата млади мъже, задържани за убийството на 84-годишната свекърва на съдия Нели Куцкова, са направили пълни самопризнания, научи "Труд". Арестуваните са били отведени в сряда в дома на възрастната жена в столичния кв. "Овча купел" и са показали как точно са умъртвили старицата. По време на следствения експеримент са присъствали съдия Куцкова и съпругът й.

„Дума": 15 града дишат мръсен въздух

Силно замърсяване на атмосферния въздух с фини прахови частици е регистрирано в 15 български града, съобщиха вчера от Изпълнителната агенция по околна среда. Почти два пъти по-високи от допустимите стойности са били отчетени в София, Варна, Плевен, Перник и Ловеч.
Над нормата е било замърсяването още в Пловдив, Бургас, Благоевград, Смолян, Кърджали, Димитровград, Несебър, Горна Оряховица, Враца и Видин. Около обяд вчера в столичния квартал "Павлово" са били отчетени фини прахови частици три пъти над допустимата норма. Очаква се 24-часовият мониторинг, който ще бъде обявен днес, да покаже още по-голямо замърсяване.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини