Лекари пращат жена на операция за рак на гърдата без изследвания

Лекари от пловдивска болница изпращат на операция жена след обикновен преглед за рак на гърдата и без никакви сериозни медицински изследвания. Допълнителните, на които се подлага пациентката обаче, показват, че тя изобщо не е трябвало да влиза в хирургично отделение. Името и лицето на потърпевшата, която потърси bTV, остават скрити, тъй като не иска да тревожи своите близки.

В средата на ноември тя отива на безплатен профилактичен преглед за рак на гърдата, организиран от болница „Свети Мина". Двама лекари я преглеждат, изпращат я на операция, но не й казват каква е причината, не й назначават и други изследвания.

Жената получава документ за прием в хирургичното отделение на болницата. Вместо да постъпи за операция обаче, тя се подлага на допълнителни изследвания, които доказват, че плануваната операция е напълно излишна.

По нейно настояване е прегледана и от трети специалист, който също отхвърля необходимостта от операция.

По време на профилактичните прегледи в болница „Свети Мина” шест жени са били диагностицирани със съмнения за злокачествено образувание. От медицинското заведение твърдят, че пациентката е щяла да бъде подложени на допълнителни изследвания, преди да се пристъпи към операция.

„Ние предлагаме по-лесния начин - да дойде, да се напраявт всички изследвания и на момента да се докаже. Тя може да лежи само един ден. Дали ще лежи един ден или ще обикаля кабинетите... не е ли по-добре да лежи? Ние не приемаме при всяко съмнение, ние приемаме при съмнения, където клинично сме преценили, че над 50 на сто е възможно да се стигне до оперативно лечение”, обясни доктор Веселин Коев – хирург в болница „Свети Мина”.

Стресираната жена поиска да разкаже историята си, за да предупреди хората ,че задължително трябва да потърсят и второ мнение при поставена сериозна диагноза.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини