Издирват собственици на МПС-та, желаещи отстъпка от данъка

От отдел "Приходи" издирват собствениците на коли, желаещи да ползат отстъпка от данъка

Димитровградският отдел "Приходи" издирва собственици на автомобили с мощност до 74- киловата мощност от общината, които искат да ползват 40 % отстъпка от данък МПС.

Това коментира пред журналисти днес шефът му Георги Стайков. Данъчните ще се опитват да улеснят шофьорите в издаването на сертификати за това, че колите им притежават действащ катализатор, който им дава право на въпросната отстъпка. 

"В момента текат уговорки с единствената лицензирана у нас фирма - "Технотест" да ползва местен автосервиз, за да извърши прегледи на място в Димитровград, уточни Стайков. И добави, че се надява до края на март идеята да бъде реализирана.

По данни на отдел "Приходи" 2 500 са собствениците на автомобили до 74 -киловата мощност, които трябва да се разхождат до София, за да получат такъв сертификат.

От тукашния отдел "Приходи" са решили да дадат срок на шофьорите до 30 септември 2014 г, за да представят документ за действащ катализатор на автомобила си. 

Шефът на отдел "Приходи" в Димитровград Георги Стайков

 Стайков уточни, че от 145 регистрирани товарни автомобили в Общината, 8 трябва да представят сертификат. От 770 заведени в масивите на данъчните леки коли, 630 имат сертификат Евро 3, 4 и 5. Водачите задължително трябва да носят големия талон на автомобилите си, когато отидат в отдел "Приходи" в Димитровград, напомниха от там.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини