В Димитровград въведоха плащане на данъците чрез виртуален ПОС терминал

Плащане на местните данъци чрез виртуален ПОС терминал въведоха в отдел "Приходи" в Димитровград. Услугата е в сила от 5 май, коментира на пресконференция днес шефът на отдела Георги Стайков. Гражданите могат да плащат налозите си от всяка точка на страната, а едно от условията е ползването на карти на Visa и MasterCard. По-нататък ще има възможност за разплащане и с други карти, ползвани у нас и в чужбина, увери Стайков.

Желаещите да платят по този начин налозите си трябва да влезнат в сайта на Община Димитровград в раздел "Е-услуги" или "Местни данъци и такси". След това да посетят "Електронно досие" и да въведат своето ЕГН.

"Освен информация за задълженията, друго не сме качили. Така не може външно лице, дори и да знае вашето ЕГН да разбере за какви данъци става дума - кола, имот и др", поясни шефът на отдел "Приходи". Има възможност и за издаване на документ, регистриращ плащането. Услугата виртуален ПОС терминал е в помощ на хората, ползващи активно интернет, коментира още Стайков.

За възрастните хора и пенсионерите от началото на тази година има възможност за плащане чрез Български пощи. Засега такава платформа е въведена само на територията на община Димитровград. Предстои да се въведе и за територията на цялата страна.

Видео по темата - вижте тук!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ск
    Скрийте
    1 0
    10:55, 15 май 2017
    Скрийте го този, че плаши децата. Ама много "разбира" от компютри. Как ги събират, все с купени дипломи?
  • 2
    Ре
    Редакторката
    1 0
    21:22, 18 май 2017
    Всичко за водата изпокрихте мръсницо! Само тази маймуна виси от 7 дена. Виждаме колко сте "съпричастна" с теглилата на хората. За такива като вас джурналисти България е на 109 място по свобода на словото. Освен това защитавате една вредна кауза насочена срещу здравето на хората. Виждаме нагаждането към кмета и глупостта, и сте неразделна част от тях. Щом като и при вас има Простаци ,които не могат да разделят бялото от черното, опростачването продължава!
Последни новини