Арести на "Луковмарш". Вестниците в неделя

„Стандарт": Пак багери в дюните

Според решението на магистратите от 14 февруари т.г. началникът на РДНСК-Бургас без основание е отменил правото за строеж в парцела. Освен това строителната инспекция трябва да плати и съдебните разходи в размер на 1100 лв.
"След анализ на така установената фактическа обстановка настоящият съдебен състав приема, че не са налице твърденията за нарушения на Закона за устройство на територията", се казва в съдебното решение. Според магистратите безспорно се установява наличието на техническа възможност за свързване имота на "СЛЕ Груп" с изградените мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура, като фирмата е представила и сключени договори с ВиК Бургас и ЕVN.
Все още не е ясно дали отмяната на заповедта на РДНСК автоматично дава възможност на "СЛЕ груп" да започнат строителни работи.

„Стандарт": АБВ се разцепи

АБВ се разцепи само месец след като Георги Първанов изтупа от нафталина движението си и тръгна да играе срещу БСП на евровота.
Първанов ме предаде, той иска само поданици, обяви в кърваво писмо от фейсбук медийният гуру Нидал Алгафари. И напусна движението. Той е възмутен от бившия президент, който пренебрежително го определи като човек "от експертното обслужване". Алгафари цитира френския ПР специалист Лерой, според когото професията е "комплекс от координирани действия за въздействие върху общественото мнение, насочени да се изменят в полза на организацията нагласите и поведението на хората". "Разбирането за ПР не включва да стоя мирно, да викам до полуда "Осанна" и когато пресъхнат устните на някой, да изтичам бързо за вода!", написа още Алгафари. И продължи: "Искрено съжалявам, че така грозно се бях заблудил, но сам съм си виновен". Той изброи пет свои грешки и призна, че заради негов приятел е присъствал на заседание на АБВ вчера.

„Труд": Арести на "Луковмарш"

Няколко души, които имаха намерение да участват в "Луковмарш" в София, бяха арестувани. Задържаните футболни фенове били заподозрени като участници в протеста в Пловдив против връщането на Джумая джамия на Главното мюфтийство. Други десет от шествието били отведени в столични полицейски управления заради липса на документи и притежание на опасни предмети.
Около 500 души се събраха снощи край храм-паметника "Св. Ал. Невски" за факелното шествие, организирано от Българския национален съюз.

„Монитор": ДПС: Погромът в Пловдив цели сваляне на кабинета

„Целта на поругаването на Джумая джамия в Пловдив безспорно е и политическа - сваляне на кабинета чрез етнически конфликт". Това посочи вчера лидерът на ДПС Лютви Местан в декларация от името на ръководството и на парламентарната група на партията след погрома в петък срещу религиозния храм. От движението поставят въпроса кои "тъмни сили стоят зад несъмнено добре организираното, а не спонтанно поругаване на Джумая джамия". В позицията се посочва още, че демонстрацията е била предвождана от бившия лидер на СДС и кмет на Карлово Емил Кабаиванов, а вандалските прояви станали възможни със съдействието на пловдивския кмет Иван Тотев от ГЕРБ.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини