В мир и любов ОбС претупа сесията за час, проспа Лафка

В ОбС Хасково цари мир и любов

По-малко от час продължи днешната редовна сесия на Общинския съвет в Хасково. 13-те точки бяха претупани без дебати и обсъждания, в атмосфера на мир и любов. Местните парламентаристи гласуваха със „за“ предложенията, нито едно от тях не бе подлагано на сериозно обсъждане, с изключение на опрощаването на 100-те хиляди лева за „Тролейбусен транспорт“. По думите на кмета Георги Иванов проектът на общината за обновяване на тролейбусния парк и пускане на линия до Болярово е пропаднал по времето на ГЕРБ, когато се решило всички пари по оперативна програма „Транспорт“ да бъдат налети в пет големи града с кметове от ГЕРБ. Така за Хасково пари не останали, а проектът за 18 млн. си стои, макар и без особена надежда за финансиране.

Общинските съветници не проявиха особен интерес и по въпроса за отдаването под наем на 41 терена за поставяне на павилиони за вестници. Разпространители алармираха пред Haskovo.net преди броени дни, че този конкурс има предварително ясен фаворит - „Табак Маркет“, дъщерна фирма на Булгартабак, чиято собственост се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски и шефа на КТБ Цветан Василев. „Табак Маркет“ предприе агресивна кампания през последните години в големите градове за поставяне на павилионите „Лафка“.

Общинските съвети в някои градове се опънаха на инвазията на „Лафка“, а днес стана ясно, че ОбС в Ловеч отказва на веригата.

Подозренията на вестникарите за предстоящия конкурс са аргументирани с факта, че всичките 41 места се обявяват накуп, и на второ място – исканият депозит за участие в размер на 100 000 лв. Такава сума е непосилна за разпространителите и прави победителя на търга предизвестен, смятат от бранша. Търговци от редица градове на страната се вдигнаха на бунт срещу налагания монопол, който ги оставя без хляб, скочиха и редица браншови организации.

Всичко това обаче не предизвика никакъв интерес сред общинските съветници в Хасково. Докладната бе приета без нито един глас против, без нито едно мнение или въпрос по темата.

На днешната сесия съветниците одобриха Общинския план за развитие до 2020 година (целият документ е публикуван на официалния сайт на общината), опростиха 100 000 лв. на „Тролейбусен транспорт“, одобриха друг безлихвен заем, за новосъздадената общинска фирма „Агропрогрес“ в размер до 50 000 лв. Бе дадена зелена светлина за изграждане на стадион в с. Стамболийски, одобрена бе сделка за закупуване на два частни терена за разширяване на гробищния парк в Болярово, удължен бе срока за ликвидация на кожния диспансер до края на месец май.

Като извънредна докладна записка бе включено предложение за допълване на решението за сливане на детски градини. В новия списък влиза ЦДГ №10, която се влива в ОДЗ 11 „Елхица“.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини