Малко димитровградчани почетоха 3 март

Малко димитровградчани почетоха 3 март днес

Малко димитровградчани почетоха 136-тата годишнина от Освобождение на България. Тържеството, което започна в 10:00 часа на централния площад "България" събра на едно място ръководството на града, общински служители, съветници и граждани.

Сред присъстващите бе и само един депутат - Владимир Митрушев. Тук бяха още представители на различни училища в Общината, ветерани и пенсионери.

Под звуците на химна бе вдигнат националният флаг на България. Слова за празника произнесоха кметът Иво Димов и председателят на ОбС Стефан Димиров.

Димов призова да се отдаде заслужена почит на героите, отдали живота си за свободата на България, както и в този ден да бъдат забравени различията и  негодуванието.

Стефан Димитров посочи, че много малко димитровградчани могат да се нарекат българи, щом са предпочели да останат по къщите си в този ден, вместо да са на площада.

Шествие, начело с Духовия оркестър отведе множеството пред паметната плоча на Освободителите до ПМГ "Иван Вазов", където венци и цветя поднесоха ръковоството на Община Димитровград, политически партии, преподаватели.

Последва кратка програма на сцената пред "Планета Пайнер" с участието на Гвардейския състав, Общинския представителен хор и танцьорите от Народно читалище "Христо Ботев".

Повече снимки от събитието можете да видите на нашата страница във Фейсбук!

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Представители на училищата от Общината присъстваха на честването на 3 март в Димитровград

Слово за празника произнесе кметът Иво Димов
Председателят на ОбС Стефан Димитров отбеляза, че малко димитровградчани са дошли на площада днес
Шествие пое от плодаща пред Общината до паметника на Освободителите

Въпреки дъжда, много деца бяха дошли на церемонията, посветена на 3 март в Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини