Богоровци в подготовка за пролетно надиграване №5

За пета поредна година Богоровци олганизират пролетно надиграване в зала "Младост", снимка-архив

Петото издание на пролетното надиграване подготвят усилено в ЕГ "Д-р Иван Богоров" в Димитровград. И тази година мероприятието ще е в Спортна зала "Младост", а датата е 21 март, петък.

Подготвили сме много изненади, разказа преподавателят по физика Стефка Иванова, която е един от инициаторите на фолклорната надпревара.

Осем отбора ще вземат участие в надиграването тази година, ще бъдат изпълнени общо 18 хора от различни етнографски области на страната.

6 са отборите от гимназията -домакин, като един от тях е на учителите, а останалите ще е от ученици от 8 до 10 клас. Ще гостуват състави от ОУ "Ал.Константинов" и ПМГ "Иван Вазов".

Надпреварата ще протече в две части. Първо пред журито хороводни изпълнения ще демонстрират едновременно всички участници, но във втората част всеки отбор ще играе индивидуално.

Ще се следи за техника и артистичност на изпълнението, а наградите са много и разнообразни, добави Стефка Иванова. Димитровградчани също могат да посетят събитието, входа е свободен, а началото е в 11:00.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В празник на бълг.фолклор превръщат Богоровци надиграването
Проявата ще бъде в Спортна зала "Младост" на 21 март
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини