Каравеловци играха благотворително заради "пеперудените деца"

"Как гъсеничката се събуди и как се раждат пеперуди" представиха 4 б клас с ръководител Стела Иванова

Малките таланти от клуб "Вълшебството на сцената" към СОУ "Л.Каравелов" изненадаха с нова театрална изява. Възпитаниците на 4б клас с ръководител Стела Иванова представиха пиесата на Мая Дългъчева "Как гъсеничката се събуди и как се раждат пеперуди".

Постановката имаше своята премиера на 21 март, а днес четвъртокласниците играха три представления благотворително.

Каузата този път е в подкрепа на т.нар. "пеперудени деца". Те са засегнати от генетичното заболяване, наречено булозна епидермолиза. Кожата им е изключително крехка и ранима, като крилце на пеперуда. Според статистиката, между две и четири деца годишно в България се раждат с такава диагноза.

От представленията до момента са набрани близо 150 лв. Предстоят нови изяви на децата от клуб "Вълшебството на сцената", включително и в детските градини в Димитровград, с което се надяваме да добавим още средства за каузата, разказа Стела Иванова.

Това не е първата първата подобна инициатива на малките Каравеловци. Изминалата Коледа те отново играха благотворителни представления в подкрепа на болната от диабет Виктория. Представена бе пиесата "Коледни чудеса".

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Малките актьори от "Вълшебството на сцената"

Касичката, в която се набираха средствата за каузата
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини