150 деца твориха в два общински конкурса, наградиха най-добрите

Участниците в двата конкурса със своите награди

Наградите на победителите в общинския етап на два конкурса бяха връчени днес във фоайето на Историческия музей в Димитровград. Те бяха свързани с илюстрации по българска народна приказка и с любимите рецепти на баба.

В първия са участвали 100 деца от всички общински училища, а във втория -50, поясни днес шефът на Хуманитарния отдел в Общината Антоанета Шаркова, кояно връчи наградите.

В конкурса за приказна илюстрация първото място е за Йоана Великова от ОУ "Ал.Константинов", а второто за Йоанна Петкова от ОУ "П.Славейков". Още едно второ място е присъдило журито на Сезен Местанова от ОУ"Алеко Константинов". Славейковката Симона Петрова е трета в първата възрастова група - 1-4 клас.

Поощрителни награди тук получават Никол Пашалиева от ОУ "Ал.Константинов", Михаела Русева от ОУ "П.Славейков" и Атне Шибилова от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий".

Славейковката Йоанна Петева участва в двата конкурса и взе две награди

В другия конкурс за любимите рецепти на баба в първа възрастова група на първо място е класирана Йоанна Петева от ОУ "П.Славейков", Даниел Делчев от училището в Черноконево е втори, а трети -Асен Митков от ОУ"П.Яворов". В тази група поощрителни награди вземат двама Алековци - Кристиян Димов и Мария Жекова.

Във втора възрастова група - 5-8 клас Здравка Иванова от ПМГ "Иван Вазов" е първа, второто място е за Доника Паланкова от училището в село Ябълково, а третото място е Мартин Сестримски от ПМГ "Иван Вазов".

В този конкурс има и поощрителни награди за СИП "Домашен бит и техника" при ОУ"Ал.Константинов" с р-л Боряна Петрова и за седмокласника Желязко от ОУ "П.Яворов".

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини