Провокират деца да покажат доброто в общински конкурс

Община Димитровград и ОП "Детски и младежки център" обявяват конкурс "Приказка за доброто" по общинската програма "Димитровград на младите". 

Целта на конкурса е да се провокира мисленето на младите хора, творческата им изява и лична позиция, да се мотивират децата и младежите, чрез творчеството си, да пресъздадат образа на ДОБРОТО днес, да покажат положителните страни в характера на българския народ, добрите постъпки на отделни личности или общности.

Децата на Димитровград имат нужда от ДОБРИ примери, подкрепа и надежда, за да ги вдъхновим да растат щастливи и отговорни за своето, изпълнено с добротворство, бъдеще. 

Конкурсът е насочен към всички деца и младежи от община Димитровград. Реализира се по Общинска програма „Димитровград на младите“. Провежда се в три категории и три възрастови групи.

КАТЕГОРИИ:

Литературно творчество;

Фотография;

Презентация.

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ:

І възрастова група – IІІ - ІV клас;

ІІ възрастова група – V - VІІ клас;

ІІІ възрастова група – VІІІ - ХІІ клас.

КРИТЕРИИ

В раздел „Литературно творчество“, всеки участник има право да участва с до 2 приказки. Творбите следва да бъдат написани ръкописно и четливо, на избран от участника формат. Предават се на хартиени носители в ОП „Детски и младежки център“.

В раздел „Фотография“, всеки участник има право да участва с до 2 фотографии. Творбите следва да бъдат на формат А4. Предават се на хартиени носители в ОП „Детски и младежки център“.

В раздел „Презентация“, право на участие имат втора и трета възрастова група. Всеки ученик може да участва с до 2 презентации, които трябва да съдържат до 15 слайда максимум. Изпращат се на email : opdmcdg@gmail.com.

Творбите в конкурса се селекционират от компетентно жури, а критериите са:

- емоционално въздействие;

- лична позиция на автора по темата;

- оригиналност и техника.

Всяка творба трябва да съдържа следната информация: трите имена на участника; клас и училище; телефон за контакт.

Ще бъдат връчени индивидуални награди в трите категории, в трите възрастови групи - I, II, III място, победителите получават плакет, грамотa и предметнa наградa, а всички участници в конкурса ще получат грамоти за участие.

Начало на конкурса: 05.05.2023 г., краен срок за предаване на творбите: 17:00 ч. на 26.05.2023 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини