Поправиха Закона за Черноморското крайбрежие

Народните избраници се захванаха на извънредното си следобедно заседание и с промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Именно измененията в този закон са втора точка в дневния ред на допълнителното парламентарно заседание, което започна с премахване на ветото на държавния глава по отношение на уседналостта при покупката на българска земя и трябва да завърши с промените в Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Почти без дебати народните представители приеха текстовете от този закон, като най-неуморен да докладва бе вносителят му Борислав Гуцанов от левицата.

Една от съществените поправки в Закона за Черноморското крайбрежие е предложението на БСП преместваеми обекти за търговски, увеселителни и други дейности да могат да се поставят и в т. нар. зона А на Черноморското крайбрежие, която обхваща 100 м от брега.

Според поправките преместваемите обекти на първа линия не трябва да надвишават установените в устройствения план показатели - плътност на застрояване, коефициент на интензивност на застрояване и да не се намалява определената минимална озеленена площ. Най-високата част на обектите за търговски и други обслужващи дейности може да е до 3,6 м. Идеята на вносителите на тази промяна е да се махне забраната на предишните управляващи за поставяне на преместваеми обекти именно в тази зона А.

„Промените въвеждат много по-добър ред и показват волята на Народното събрание да се организира така дейността с използването на Черноморското крайбрежие, за да бъде в интерес на летовниците", изтъкна депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Резултатът бе положителен за промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, тъй като след дълго представяне бяха приети.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини